Hjälp & Kontakt

 • Q A

  Hur ska jag beräkna priset på ett fordon?

  1. Använd sökfunktionen: Välj region, evenemang, datum och tid
  2. Klicka på 'Sök' för att se en sammanställning av alla lediga fordon och välj ditt drömfordon
  3. På profilsidan kan du beräkna priset genom att ange destinationsadressen och tiden som du kommer att använda fordonet

  Så enkelt är det!

 • Q A

  Hur ser jag om ett fordon är ledigt?

  Använd sökfunktionen: Välj region, evenemang och tid. Klicka på 'Sök' för att se en sammanställning av alla lediga fordon på det angivna datum.

  Så enkelt är det!

 • Q A

  Hur kan jag få personlig hjälp på BookAclassic?

  Vår kundtjänst finns tillgängliga varje vardag mellan 9.00 och 17.00. Vi är klara att hjälpa dig och vi kontrollerar alla bokningar. Om du får ett e-mail från oss, kan du alltid svara tillbaka på det direkt om du har några frågor eller kommentarer.

  Så hjälper vi dig så fort vi kan.

 • Q A

  Hur kontaktar jag fordonsägaren?

  Om du har en fråga du vill ställa innan du skickar en bokningsförfrågan kan du skicka ägaren ett meddelande genom att klicka på knappen "skicka meddelande" i bilprofilen.

   

  När du har gjort en bokning som accepteras av ägaren kan du hitta ägarens fullständiga kontaktuppgifter i din bokningsöversikt.

 • Q A

  Goda råd kring bröllopskörning

  Hur lång tid tar ett bröllop?

  Allt omkring ett bröllop tar tid … väldigt mycket tid, mycket längre än du tror. Bruden ska gärna komma omkring 5 minuter innan bröllopet startar i kyrkan. Själva ceremonin vid ett kyrkbröllop tar normalt 30-60 minuter, beroende på vilken typ av gudstjänst det är. En borgerlig vigsel tar normalt 20-45 minuter. Men du vill naturligtvis ta all den tid du behöver och njuta av varje sekund av er stora dag.

  Fotografen & bröllopsbilen

  Fotografen vill ofta använda bröllopsbilen som bakgrund till era bröllopsbilder. Bilen används för att skapa extra unika bröllopsbilder från ert bröllop. Tänk på att det är de här bilderna som du kommer att se tillbaka på under många år, så det är viktigt att välja med omsorg. En bra fotograf kommer att använda bilen i samband med att ta bilder på bröllopsbuketten eller för att skapa lite mera annorlunda bilder på bröllopsparet genom att använda bröllopsbilen - det kan inte bli mera romantiskt.

  Veteranbilar & långa bröllopsresor

  Det är mycket romantiskt med en snygg gammal bil från 1920-talet, som en Rolls Royce Silver Ghost eller liknande modell. De skapar vackra bilder och charmar alla bröllopsgäster. Men du bör vara förberedd på att bilarna ofta har en max hastighet på 50-80 km/h och därmed så tar det längre tid att åka med den hyrda bröllopsbilen och komma fram till slutdestinationen. I stadstrafiken är det sällan ett problem, men ute på de stora vägarna kommer det att kännas som extremt sakta, så du bör vara uppmärksam på det när du hyr bröllopsbilen. Vanligtvis är klassiska bilar (bialr som är äldre än 35 år) långsammare än moderna bilar och jag räknar inte med att de når en topphastighet på mera än 70-100 km/h – men det är samtidigt en bilresa som du ska njuta av och inte rusa igenom!

  Sportbilar & bröllopsresan

  Små häftiga sportbilar och bröllop förknippar många som något romantiskt … men verkligheten är ofta helt annan. Många sportbilar är små, låga och trånga med dålig benplats. Det är inte något som passar ihop med stora bröllopskjolar, buketter och höga klackar. Så tänk dig noga om när det gäller små sportbilar. Det är viktigt att undersöka om det finns tillräckligt med plats för att elegant komma in och ut ur bilen.

  Öppen bröllopsbil & svenska vädret

  Det är riktigt romantiskt med att ha en vacker öppen bil på din bröllopsdag ute i sommarvärmen och solskenet. Det är det perfekta sättet att åka från kyrkan. Men du ska vara säker på att taket kan sättas på och låsas fast, om det skulle komma en liten regnskur på din stora dag. Några av de klassiska bilarna kan påverkas av kraftigt regnoväder, så du bör tänka på det faktum.

  Kör själv bröllopsbilen

  Det finns vissa företag som erbjuder speciella bilar och sportbilar för bröllops uthyrning. Det är extra bra om du redan känner till bilen. Det finns flera uthyrningsfirmor som erbjuder Ferraris och liknande bilar till att köra själv. Det är en imponerande syn när du själv kör bröllopsbilen från kyrkan, men det är viktigt att du först provkör bilen så du lär dig allt omkring hur du ska hantera en Ferrari och liknande bröllopsbilar. Det finns inget värre än att stå framför 70 bröllopsgäster och hur pinsamt det blir om du inte kan hantera den ordentligt. Det finns några som erbjuder ”kör själv din klassiska hyrda bröllopsbil” och om det är möjligt, förbered dig noga innan. Klassiska bilar kräver ofta lite extra färdigheter och bra körkunskaper, så samma råd gäller som tidigare inför er stora dag – förbered er noga!

  Barn i bröllopsbilen

  Det låter så romantiskt att ha barn med i bilen när du kör iväg från kyrkan, men det kan ofta leda till att de börjar gråta, på grund av stress och frustration. Så det är inte alltid det är en bra idé! Det beror på att många unga barn är osäkra och inte förstår allt som händer på en gång. Du undviker tårar, skrik och stress om du låter barnen vara tillsammans med deras mormor eller med era syskon. Du kommer att få en mycket bättre upplevelse och få mera ut av hela bröllopsdagen och barnen kommer att ha roligt under dagen och kan vara med på bröllopsbilderna tillsammans med bröllopsbilen. Tänk också på att många klassiska bilar inte har några säkerhetsbälten på baksätet (det är helt lagligt) men barnen måste vara säkrade – allt annat är oansvarsfullt. Kom ihåg att det är er stora dag – det är du som är i centrum och du ska njuta av dagen som det mest romantiska ögonblick i ditt liv. Men barnen ska också njuta av dagen.

  Chaufförens klädsel

  Chaufförer till bröllopsbilen är ofta diskret men mycket snyggt klädda. Oftast är chauffören klädd i mörk kostym och/eller en chaufförshatt. Du får gärna beskriva dina önskemål om chauffören när du bokar din drömbil – så alla blir nöjda och glada.

  Champagne & dekoration

  Vi erbjuder en ganska individuell bröllopsbilsuthyrning, med möjlighet för dekoration och servering av champagne (mousserande vin). Några firmor erbjuder också båda tjänsterna, och andra låter dig själv vara ansvarig för den typen av arrangemang. Var noga med att förklara era behov och förväntningar med chauffören när ni bokar er hyrda bröllopsbil.

 • Q A

  Timpris

  Under alla fordonsprofiler finns det ett timpris. Var uppmärksam på att timpriset räknas från att fordonet lämnar ägarens garage till att fordonet är tillbaka igen. Alla bokningar kommer att räknas som minst 3 timmar även om ditt uppdrag endast tar 30 minuter. Orsaken till detta är att det tar lika långa tid för ägaren att förbereda fordonet om det ska brukas i 30 minuter eller 5 timmar.

 • Q A

  Bokning och betalning

  Vårt prisberäkningssystem ger ommedelbart ett pris för bokningen. Priset beräknas beroende på 3 faktorer, fordonets maximala hastighet, distans från A till B via Google Maps och den tid du vill att fordonet skall vara tillgängligt för fotografering etc.

  Du kan förvänta dig en av dessa betalnings processer.

  Delbetalning

  När du bokar ett fordon, betalas ett procenttal av det totalapriset i förskott gneom online bokningssystemet som säkerhet för din reservation. Vi kommer inte att ta betalt för servicesavgiften på ditt kreditkort eller färdigställa bokningen förens fordonsägaren har bekräftat bokningen. Det återstående beloppet som skall betalas bör lösas direkt med fordonsägaren.

  Full betalning

  När du bokar ett fordon, betalas hela priset i förskott genom online bookning systemet men fordonsägaren får sin del av betlaningen först efter att evenemanget har ägt rum. Vi kommer inte att dra några penger från ditt kreditkort eller färdigställa bokningen förens fordonsägaren har bekräftat den.

 • Q A

  Nekande av bokning

  Om av någon anledning din bokning inte kan färdigställas, kommer du att få ett meddelande via e-post och sms, ditt kreditkort kommer sedan automatiskt att raderas från vårt system.

 • Q A

  Avslag på bokning

  Om vi mot förmodan inte lyckas genomföra din bokning kontaktar vi dig snarast via mail och SMS. I samband med detta raderas dina kreditkortsuppgifter från vårt system.

 • Q A

  Avbeställning

  Om du önskar avbeställa din bokning så ska detta göras senast 24 timmar efter att bokningen är genomförd, Serviceavgiften återbetalas då snarast. Görs avbokningen senare än 24 timmar efter att bokningen är lagd återbetalas inte serviceavgiften då fordonet har varit reserverat för dig och på så sätt obokningsbart för andra.

  Om fordonet uteblir

  Om fordonet inte kan köra och därför uteblir ska ägaren kontakta dig snarast möjligt. Du ska självklart kräva serviceavgiften i retur om ägaren inte kan bistå men en annan tillfredställande lösning. Skulle fordonet mot förmodan inte dyka upp utan att ha informerat dig ber vi dig att kontakta BookAclassic genast så att vi kan plocka bort fordonet från vår hemsida samt återbetala serviceavgiften.

 • Q A

  Se fordonet

  Det är i regel möjligt att se fordonet efter att serviceavgiften är betald. Detta är ett perfekt tillfälle att både se bilen och att träffa ägaren och framföra era speciella förväntningar för uppdraget.

Behöver du mer hjälp?