Få betalt för att köra dina egna klassiska fordon!

Drive into a world of exciting events with us

Registrera din bil

Hur det fungerar

Registrera ditt fordon

Enkel och gratis registrering, Välj mellan att erbjuda din bil med dig som chaufför eller hyr ut den för själv körning.

Börja ta emot bokningar

Vi förser dig med spännande uppdrag. Du kan acceptera eller avböja alla bokningar som du blir erbjuden.

Dela fantastiska äventyr

Kör in med oss i en värld av spännande event och få betalt för den tid du spenderar.

Varför registrera ditt fordon

  • Vi förser dig med spännande uppdrag
  • Behåll kontrollen över bilen som chaufför
  • Behåll din anonymitet med en anonym profil
  • Få betalt för din tid
  • Acceptera eller avböj enkelt alla erbjudanden
  • Helt gratis, ingen årlig avgift eller bindningstid

Vanliga frågor


Upplev spännande arrangemang med din klassiska bil som till exempel bröllop, filminspelningar och fotograferingar. Allt du behöver göra är bara att registrera din bil hos oss; det är helt gratis, utan några krav eller bindande kontrakt och du har alltid lov till att avböja alla erbjudanden som du inte är intresserad av.

För personen med ett spännande fordon
Om du vill få möjlighet att unna dig en spännande, unik upplevelse med ditt klassiska fordon, har du kommit helt rätt. BookAclassic har levererat klassiska bilar till filminspelningar och reklamfilmer och get bilägarna en helt oförglömlig upplevelse, på samma gång som de får en bunt pengar med sig hem. Vi registrerar lämpliga bilar till bröllopskörningar, unika och exotiska bilar till speciella evenemang och även motorcyklar och mopeder till mässor och showrooms. Möjligheterna är oändliga!

Leverantör av fordon för filmer, musikvideor och reklam
Vi levererar fordon till filmindustrin, eventföretag och fotografer över hela landet. BookAclassic har arrangerat exklusiva fordon till flera filmer, musikvideor och reklamfilmer där fordonsägarna har haft en härlig upplevelse och även tjänat finansiellt på processen.

Professionell service
BookAclassic letar ständigt efter professionella limousinefirmor över hela Sverige, som vill utnyttja sin stora bilpark för maximal effekt. Vi har mängder med förfrågningar från företags- och VIP transporter och bröllopskörningar som vi gärna vill ha möjlighet att hänvisa till er limousine tjänst. Vårt mål är att arbeta tillsammans med alla seriösa limousine företag och bussbolag runt hela Sverige. Det är helt gratis att registrera alla typer av fordon på BookAclassic.

Förhandlar bilar till filmer, musikvideos och reklamfilm
Vi levererar bilar till filmindustrin, företagsarrangörer och fotografer över hela landet. BookAclassic har levererat unika bilar till flera långfilmsinspelningar, musikvideo och reklamfilmer. Det ger bilägarna en unik upplevelse och samtidigt pengar rakt ner i deras ficka.

Fordon som inte har skyltar
Fordon som inte är registrerade eller utan ansvarsförsäkring kan också bli registrerade på BookAclassic. Vi är mer öppna för att fordon inte är i optimalt skick, men att de istället har en unik karaktär eller ett speciellt utseende. Dessa fordon kan bokas till stillastående uppgifter såsom fotoshoots, utställningar, blickfångare på mässor, butiksutsmyckning etc. eller körning på privat och stängda områden.

Alla förfrågningar går direkt via oss och ditt fordon förblir anonym på vår hemsida. När du godkänner ett uppdrag tar vi hand om alla detaljer. Kunden betalar en serviceavgift för att bekräfta deras åtagande, som även är vår kommission. När vi har slutfört arrangemanget så kan du upprätthålla en förbindelse direkt med kunden för att bekräfta bokningen och ta del av ytterligare information. 


Du skal vara ägare av en registrerad veteranbil eller anat typ av fordon. Bilen ska vara minst 25 år gammal, ha en klassisk karaktär, eller på något annat sätt vara speciell. Vi registrerar gärna bilar så som limousiner, moderna lyxbilar eller andra fordon med en unik karaktär, även om de inte är mer än 25 år gamla. Fordonet skall vara i gott, lagligt och korrekt skick. Tillsyn och service är ett måste och fordonet får ej ha väsentliga brister eller fel.

Aktiv från och till period
Flera fordon körs inte under vinterhalvåret. Vid registrering är det möjligt att uppge perioder för när fordonet kan vara aktivt och användas.


Timpriset på din fordonsprofil på BookAclassic räknas efter ut efter när fordonet lämnar garaget och sedan är tillbaka igen. BookAclassic ser alltid till att du får minst betalt för to timmar, även om själva turen bara tar 30 minuter. Din bil kan sättas in i vårt system antingen så att den betalas per. halv-eller heltimme efter de tre timmar den har körts.

BookAclassic tar ut en kommission på upp till 20% av det totala bokningspriser. Ca: 50 till 70% av denna kommission kommer att användas till att marknadsföra ditt fordon.

BookAclassic förmedlar kundkontakter och uppdrag till bilägaren. Du kommer inte att få en massa förfrågningar från oss. Vårt system kontaktar dig endast via e-mail eller SMS när vi har en betald bokning på din bil. Den serviceavgift som BookAclassic tar emot är vår betalning, men också din säkerhet och garanti om att kunden är seriös och har bokat din bil.

Efter att vi har mottagit serviceavgiften överlämnar vi all kundinformation till dig. Vi ber dig att kontakta kunden omedelbart, för att enas om förväntningar och ta itu med det återstående belopp som skall betalas. Om det skulle uppstå några oenigheter eller frågor så finns BookAclassic till hands med råd och hjälp.


När en kund vill boka din bil, kommer du att få ett e-post och SMS med information om uppdraget. Du måste svara tillbaka på meddelandet så fort som möjligt, eller inom 24 timmar, om du vill acceptera uppdraget. Efter 24 timmar kommer vårt system att försöka hitta en annan bil till kunden.

Kan man säga ”Nej tack?”
Ja, är det korta svaret. När en kund vill boka din bil så mottar du en e-mail och SMS med information om uppdraget. Du behöver bara acceptera de uppdrag som du själv önskar att utföra. Det är viktigt att du svarar tillbaka så snabbt som möjligt på intresseanmälan så att kunden inte behöver vänta på ett svar. Om du accepterar ett uppdrag så är det bindande.


För att uppdatera ett fordons profil loggar du in på din instrumentpanel, väljer det fordon du vill uppdatera och klickar på "redigera information".


När du registrerar ditt fordon hos BookAclassic så behöver vi kontaktinformation såsom namn, adress, e-post och telefonnummer. Denna information er endast till internt bruk och kommer inte att vidaresändas eller att delas med andra. BookAclassic visar inte fordonets identitet, vi utger inte den adress där fordonet är parkerat eller registreringsskyltar till intresserade. Bara postnummer, län och bilens årgång kommer att vara synligt på vår hemsida. Orsaken till detta är såklart därför att vi önskar att förhindra stölder.


Se till att komma i god tid till den bestämda platsen och presentera fordonet från sin bästa sida. Fordonet bör framstå som nytvättad och rengjord, både invändigt och utvändigt. Det är viktigt att kontakta kunden i god tid för att förena förväntningarna och gå igenom tiderna så att de inte underskattar hyrorna. Kom överens med kunden om eventuella förväntningar på dina kläder och service eller dekoration av bilen. Erbjuda kunden ett glas champagne på resan och be alltid om att få ett mobilnummer till brudgummen eller bestman, så de kan nås om det skulle uppstå problem med bilen.

Visning av fordonet
Det kan vara en god ide att se till så att kunden får se fordonet innan uppdraget skall utföras. Det är viktigt att stämma av förväntningar med kunden – så att det blir en bra upplevelse för bägge parter. Bli eniga om eventuella förväntningar utav din klädsel. Kunden kan be dig om att få se dokumentation såsom försäkring, fordonsregistrering, eller annan typ av kontroll.

Vad händer om bilen krånglar?
Om ditt fordon, på dagen för uppdraget, er ur drift eller om den behöver någon oförutsedd reparation så skall du informera kunden och BookAclassic så snabbt som möjligt. Vi har då möjligheten till att hjälpa kunden med att finna en annan bil. Du kan också själv erbjuda kunden en alternativ lösning, om du har möjligheten till detta. Om kunden skulle avslå ditt erbjudande så har kunden rätt till att annullera beställningen. Om det redan har blivit betalt för uppdraget så skall denna betalning betalas tillbaka till kunden.

Uteblivelse från uppdraget
Om du, utan varning eller på god grund, inte möter upp på dagen för uppdraget så medför det att ditt fordon blir borttagen, med omedelbar verkan, från vår hemsida. Du skall också betala tillbaka den betalning som du har mottagit för uppdraget så snabbt som möjligt till kunden.

Förbehåll
BookAclassic är uteslutande en förmedlingsportal mellan ägare och den som hyr de klassiska fordonen. BookAclassic påtar sig endast ansvaret av förmedling av kontakter mellan ägare och den som hyr. BookAclassic påtar sig inget ekonomiskt eller juridiskt ansvar för uthyrning, användande av beställda fordon, fordonets tillstånd, saknad eller skador.

 

Helt gratis, ingen årlig avgift eller bindningstid Registrera ditt fordon
Classic vehicle

Behöver du ett klassisk fordon?

Gör bröllopet eller festen oförglömlig. Hitta drömbilen – nära dig.

Hitta ditt fordon
Classic vehicle garage

Är du ägare till ett fordon?

Gratis annonsering av dina klassiska bilar. Helt gratis, ingen årlig avgift eller bindningstid.

Registrera ditt fordon

Vill du få regelbundna uppdateringar?

Prenumerera nu

  De senaste nyheterna om klassiska bilar!

  Bli den första som får exklusiva erbjudanden via e-post från BookAclassic!

  Få inspiration från hela världen om event och klassiska bilar!